EDIT 2023: Videot osittain vaihdettu koska alkuperäiset oli poistuneet YouTubesta.

Usein on hauska kuunnella ihmisten kommentteja ja arvailuja siitä, kuinka taitavia taikurit lopulta ovat sormistaan. Luulen että tämä johtuu paljolti siitä, että loppupeleissä taikurit hyvin harvoin näyttävät avoimesti taitojaan. Tosin ehkä tässä piilee myös yksi ongelmista, miksi niin monet nuoret kiinnostuvat taikatempuista, mutta kyllästyvät nopeasti. En ainakaan keksi äkkiseltään mitään muuta harrastusta, jossa kulutetaan jopa satoja tunteja jonkin asian harjoittelemiseksi vain siksi, että kukaan ei koskaan sitä näkisi tai mielellään edes epäilisi.

Onneksi on kuitenkin olemassa lukuisia muita harrastuksia, joissa tätä taitoa ei salailla. Tässä blogissa esittelenkin lyhyesti eri ”asioita” jotka ovat varmasti vaatineet tuhansien tuntien harjoittelua.

XCM

Taikureita ehkä lähimpänä on niin sanottu XCM tai Extreme card manipulation. Suomenkielen lähin vastine lienee ”äärimmäistä pelikorttimanipulaatiota” tai kuten itse tätä yleensä nimitän ”pelikorttijongleerausta”. XCM:stä on pikkuhiljaa muodostunut kokonaan oma alansa, joka on alkanut kunnolla kukoistaa viimeisen 10 vuoden aikana. Ala tuntuu vetoavan etenkin nuoriin, jotka haluavat tuoda harjoittelunsa hedelmän esille. Yleensä tämä tarkoittaa ylieditoitua webcam videota huonon teknomusiikin säestämänä 🙂 Silti hauskaa ajanvietettä jota harvempi on ehkä ennen nähnyt.

Lisää samantyyppisiä videoita on Youtube pullollaan. Hakusanaksi ”XCM” tai ”Extreme card manipulation” ja videoita löytyy väsymiseen asti. Ongelmana on tosin jo nuo mainitsemani hirveä teknomusa ja ylieditointi.

CUP STACKING

Kuppien pinoamista mahdollisimman nopeasti. Älkää kysykö miksi, sillä en tiedä, mutta ymmärtääkseni tämä on äärimmäisen suosittua tiettyjen piirien keskuudessa. Huomatkaa että seuraavaa videota ei ole nopeutettu ollenkaan. Kai ihan näppärä lisä jos hakee töihin pitopalveluun?

PEN SPINNING

Kynän tai pensselin pyörittäminen. Tästä löytyy myös tuhansia videoita ympäri nettiä. Ilmeisesti äärimmäisen suosittua etenkin Aasiassa, josta löytyy muun muassa alalle omistettuja kouluja. Todella hyvää ajanvietettä etenkin tylsille oppitunneille, luennoille ja miksei myös pitkiin työpäiviin.

>

Aina toki ei vaadita välineitä. Pelkillä sormillakin voi saada näyttäviä tuloksia aikaiseksi. Sopivasti loppuun Greg Irwinin taidonnäyte Johnny Carsonin Tonight Showsta.