Suurella osalla ihmisistä on elämässään jossain vaiheessa aika, jolloin taikatemput ovat kiinnostaneet heitä. Syitä tähän on monia. Toisia ihmisiä kiehtoo taikuuden salaisuudet ja halu tietää, miten joku temppu tehdään. Hyvin useissa tapauksissa juuri tuo halu tietää salaisuus, jota muut eivät tiedä, on se asia joka saa ihmisten kiinnostuksen taikuuteen syttymään. Salaisuuksien tietäminen muodostaa tunteen vallasta; minä tiedän jotain mitä muut eivät tiedä. Lapsen kohdalla tuo tunne voi olla erityisen voimakas; minä tiedän jotain mitä edes aikuiset eivät tiedä ja se voi lapsen kehityksen kannalta olla hyväksi.

Taikatemppujen kiinnostuksen taustalla voi olla myös omakohtainen kokemus taikuuden aiheuttamasta hämmästyksen tunteesta. Henkilö on esimerkiksi nähnyt itse hyvän taikurin ja taikuuden kokemus on tehnyt häneen syvän vaikutuksen. Henkilö haluaa itse oppia antamaan muille tuon kokemuksen ja alkaa kokemuksen innostamana opetella taikatemppuja. Kun hän esittää temppuja muille, hän toivottavasti saa heidät kokemaan myös tuon hämmästyksen tunteen, jonka hän itse aikanaan koki, ja hän haluaa saavuttaa sen uudestaan ja uudestaan. Hän on siis jäänyt koukkuun, mutta hyvällä tavalla J Ja toivottavasti noiden kokemuksien kautta hän myös kokee saavansa arvostusta vertaisiltaan ja muilta ihmisiltä.

Taikatemput ovat loistava harrastus, joka syystä tai toisesta menee suurella osalla ohi hyvin nopeasti. Tämä on sinänsä sääli, sillä taikatemppujen harrastamisessa on niin paljon hyviä puolia. Taikatemppujen opettelu opettaa pitkäjänteisyyttä, kehittää mielikuvitusta ja ongelmanratkaisutaitoja, opettaa lukemaan ja kehittää luetunymmärtämistä. Se myös kehittää kielitaitoa, sillä materiaalia on edelleen heikonlaisesti tarjolla suomeksi. Taikatemppujen esittäminen myös kehittää sosiaalisia taitoja, vuorovaikutustaitoja sekä edesauttaa voittamaan yhtä maailman suurinta pelkoa, ihmisten edessä esiintymistä. Kaikesta tuosta johtuen on sääli, että niin moni jättää harrastuksen usein taakseen, mutta kuten olen aikaisemmin jo kirjoittanut TÄÄLLÄ, jos alalle päättyy pitkälti halusta saada selville vain salaisuuksia, tulee usein pettymään, sillä taikureiden salaisuudet ovat harvoin kovinkaan mielenkiintoisia.