Blogi on jäänyt valitettavasti viimeaikoina hieman vähemmälle huomiolle, mutta se johtuu siitä, että olen ollut muuten niin kiireinen lähes koko kesän ja syksyn keikkarintamalla. Ajattelinkin kirjoitella lyhyesti mitä kaikkea viimeisen parin kolmen kuukauden aikana on tapahtunut.

Heinä-elokuu oli perinteiseen tapaan häiden täyttämää. Itse asiassa sekä heinäkuun että elokuun oma keikkaennätykseni meni rikki ja molempien kuukausien keikkamäärä oli kymmenen keikan pinnassa. Vapaita viikonloppuja oli yksi. Kauimmainen keikka oli yhdistetyllä koulutus- ja keikkamatkalla Turun saaristossa Nauvossa. Mielenkiintoinen kokemus etenkin siksi, että noin puolet paikalla olevista eivät puhuneet suomea vaan ruotsia. Suhteellisen kunnialla tuli kuitenkin selvittyä. Muuten tuli käytyä muun muassa Kiuruvedellä, Pellossa, Torniossa, Oulussa, Kemissä ja Kuusamossa.

Myös syyskuu oli vilkas, mikä on yleensä harvinaista. Serkkupojan häät menivät osittain itse juhlien osalta itseltäni ohi, sillä olin keikalla pääjuhlallisuuksien ajan. Syyskuussa kävin myös Lahdessa ja Sysmässä keikkamatkalla. Itse keikka sujui loistavasti, mutta matkantekoa vaikeutti huomattavasti flunssa ja korkea kuume, joka tosin helpotti sopivasti iltaa kohden. Sinnikko kun olen niin en flunssan takia ala keikkaa perumaan. Tai noh, rehellisyyden nimissä olen elämäni aikana joutunut perumaan keikan kahdesti; Ensimmäisen kerran vuosia sitten minulla olisi ollut keikka Tornion kauppakeskuksessa, mutta koska kärsin ”possunuhasta” ja kuume huiteli 40 asteen korkeammalla puolen, oli tilaaja sitä mieltä, että ehkä parempi jos en nouse lavalle tuossa kunnossa. Toinen peruuntuminen sitten sattui viikko takaperin kun keikkamatkalla auto hajosi 15km kotoa Kemiin päin. Koska illan aikataulu oli niin tiukka, oli pakko tunnustaa, että joskus tekniikka pettää ja sille ei voi mitään ja perua keikka.

Reippaasta keikkatahdista johtuen olen myös lukuisia tilaisuuksia testailla uutta materiaalia, josta kirjoitin aikaisemmassa blogissani täällä (http://www.taikuriristiharju.com/taikurin-inspiraation-lahteita/). Oikeastaan kaikki noista rutiineista ovat siinä pisteessä, että olen tasaisesti kierrättänyt niitä osana keikkamateriaaliani viimeisen kuukauden aikana.

Vedin myös pitkästä aikaa niin sanotun ”yhden miehen shown” lokakuun alussa Savukoskella Lyytin pubin ”Taikaa ja stand-up” illassa. Esitin siis yksin 2x40min materiaalia ja palaute oli todella positiivista. Muutenkin oli hienoa esiintyä vanhalla kotiseudulla täydelle tuvalle joka oli varta vasten tullut katsomaan minua. Keväällä otetaan uusiksi Savukoskella. Tosin itsellä jo hieman alkoi kiinnostaa tehdä laajempikin ”minikiertua” pienemmillä paikkakunnilla. Pohjoisen leveysasteilla kun ei valitettavasti ole erikoisohjelmaa tarjolla lähes koskaan, joten kysyntää voisi hyvinkin löytyä. Pitää alkaa tarkemmin harkitsemaan tuota pikkujoulukauden jälkeen.

Pikkujoulukaudesta puheen ollen kalenteri näyttää hyvältä. Marraskuun perjantait ja myös muutama lauantai ja torstai, ovat jo pääasiassa menneet. Keikkoja on tällä hetkellä akselilla Turku, Tampere, Oulu, Espoo ja Rovaniemi. Kyselyitä tulee lähes päivittäin ja vapaana olevat päivätkin täyttyvät hyvää vauhtia. Ainakin saa reissata kunnolla.

Reissaamisesta pääsenkin seuraavaan isoon asiaan joka on kalenterissani. Olen puolentoista viikon päästä lähdössä Espanjaan vajaan viikon työ/koulutus matkalle. Madridin pohjoispuolella on El Escorialin itsehallinto alue, jossa espanjalainen taikurimestari Juan Tamariz on järjestänyt vuodesta 1974 lähtien kongressin, jonne pääsee vain kutsusta (Lisätietoja http://www.geniimagazine.com/magicpedia/Escorial_Convention). Yleensä läsnä on noin 50 maailman parhaimpiin kuuluvaa korttitaikuria. Kongressin aiheena on tänä vuonna pohjoismainen korttitaikuus, joten sain ainutlaatuisen tilaisuuden osallistua kongressiin. Ymmärtääkseni taidan olla kautta aikain toinen suomalainen joka kongressiin osallistuu ja muutenkaan kuulemma pohjoismaalaisia ei ole kongressissa käynyt. Luotto omaan materiaaliin ja tietämykseen on kova, mutta silti tuollaisessa seurassa voi jännittää… Kirjoittelen sieltä varmaan laajempaa raporttia palattuani jos vain pikkujouluilta ehdin. Joka tapauksessa viimeinen viikko on nyt mennyt suhteellisen tiiviisti tuota omaa esitelmääni ja esitystä valmistellessa.