Edellisessä blogissa esitellyt taikurit ovat vaikuttaneet minuun lähinnä lähitaikuuden osalta. Tässä artikkelin toisessa osassa esittelen lyhyesti taikureita, jotka ovat ehkä vaikuttaneet minuun eniten esiintyjänä ja joiden esityksiä jaksan katsoa uudelleen ja uudelleen.

Pete Poskiparta (http://www.peteposkiparta.com/)

Ainut listalleni pääsevä suomalainen ja henkilö jota minulla on kunnia kutsua ystäväkseni. Peten vaikutus nykyiseen esiintymistyyliini on todella suuri ja se johtuu lähinnä siitä, että Pete oli ehkä ensimmäinen Suomalainen ammattitaikuri, jonka kanssa aloin olla tiiviisti yhteydessä 2000-luvun alussa. Pete on aina ollut hyvin avoin ja auttavainen missä tahansa taikuuteen tai elämään liittyvässä asiassa ja olemme yhteydessä edelleen lähes päivittäin. Nykyään Pete on keskittynyt enemmänkin mentalismiin mutta alla oleva video on seitsemän vuoden takaa, jolloin Pete oli koominen taikuri.

Mac King (http://www.mackingshow.com/)

Komediataikuuden kuningas jonka myös taikureille suunnattu Magic lehti valitsi ”maailman parhaaksi komediataikuriksi”. King on esiintynyt jo yli 10 vuotta Las Vegasissa Harrah kasinolla ja hänet on valittu lukuisia kertoja Vegasin parhaaksi iltapäiväesiintyjäksi. Ennen Vegasia King kiersi vuosia Yhdysvaltojen komedia clubeja. Lähes kaikki Kingin huumori on omaperäistä ja hänen persoonasta juontuvaa. Hänen esityksensä eivät ehkä sisällä eniten niin sanottuja ”nauruja per minuutti”, mutta hänen ajoituksensa on lähes täydellistä ja kaikki mitä hän lavalla tekee, tukee hänen hahmoaan.

>

Michael Finney (http://www.michaelfinney.com/)

Finney on hyvä esimerkki sanonnasta ”tee muutama asia todella hyvin”. Finney aloitti alun perin baarimikkona opettelemistaan taikatempuista, siirtyi sitten stand-up komiikkaan ja lopulta yhdisti stand-up komiikan ja taikuuden. Finney ei ymmärtääkseni koomikkotaikurin urallaan ole missään vaiheessa omannut laajaa repertuaaria vaan hän on tehnyt jo vuosikymmenet samoja noin kymmentä rutiinia ja se näkyy rautaisena ammattitaitona, jota stand-up koomikkona hankittu verbaalinen ilotulitus tukee loistavasti.

Bill Malone (http://www.billmalonemagic.com/)

Malone eroaa muista tämän listan taikureista pääasiassa siten, että hän on ennen kaikkea tunnettu lähitaikuudesta tai vielä tarkemmin korttitaikuudesta. Malonessa yhdistyykin maailmanluokan korttiteknikko ja lähes tauotta käyvä suu. Tämän lisäksi Malone saa yleisön todella vahvasti mukaan esityksiinsä ja ei ole ollenkaan tavatonta että pitkin esitystä yleisö huutaa yhteen ääneen hänen nimeään BILL MA-LO-NE!

Jeff Hobson (http://www.jeffhobson.com/)

Mr. Las Vegas, Jeff Hobson. Hobson on ollut Vegasin esityksien tähti jo vuosikausia ja oman arvionsa mukaan hän on tehnyt yli 20 000 live esiintymistä. Hobson on hieman räväkämpi, ehkä jopa hieman ”ei niin hetero” esiintyjä. Suuri osa Hobsonin huumorista muodostuu hänen ”ei niin heterosta” hahmostaan. Hobsonin hahmoa kopioitiin aikanaan aika voimakkaasti Suomessakin muutaman ammattitaikurin toimesta. Ja tosiaan, Hobsonin hahmo on vain hahmo. Mies on ihan täysi hetero kun hän ei ole lavalla

David Williamson

Williamsonin ensimmäistä kertaa näkevä henkilö varmaan kuvaisi Williamsonin esitystä täydeksi kaaokseksi, jossa mitä vain voi tapahtua ja osa huumorista menee ohi, koska katsojat nauravat vedet silmissä eivätkä kykene seuraamaan kaikkea yhtä aikaa tapahtuvaa. Siksi kuulostaakin varmaan uskomattomalta, että lähes kaikki tästä kaaoksesta on täysin ennalta suunniteltu ja käsikirjoitettu viimeistä piirtoa myöten. Williamsonissa sekopäisen pinnan alle piiloutuu vielä maailmanluokan teknikko ja ajattelija joten kokonaisuus on jotain täysin ainutkertaista.