Vuosi 2012 on takana ja nyt on, flunssan keskellä kuitteja järjestellessä, ollut hieman aikaa katsella mitä kaikkia tuli tehtyä.

Tammikuu alkoi itseni palkitsemalla onnistuneesta pikkujoulukaudesta. Tai noh, pääasiassa onnistuneella sillä vuokra-auton romuksi ajaminen kieltämättä kirpaisi hieman 1000e omavastuun kanssa, mutta sellaista se joskus on. Palkitsin itseni joka tapauksessa reilun parin viikon matkalla Thaimaahan. Reissu sujui muuten hyvin, mutta sairastuin juuri ennen reissuun lähtöä perus flunssaan. Eihän sitä vieraassa maassa ja uudessa kulttuurissa viitsi jäädä hotellille makaamaan vaan jotain pitää nähdäkkin, flunssa paheni keuhkoputken tulehdukseksi. Kävin sitten hakemassa tautiin lääkekuurin Thaimaalaisesta sairaalasta, joka hoiti lopulta itse flunssapuolen, mutta jälkitautina yskä seurasi minua lähes kuukauden. Yskän seurauksena yskin pari kylkiluutani murtuneeksi ja kotiuduttua loppu tammikuu menikin sairaslomalla.

Helmikuun jatkoin vielä rehellisen työn kokeilemista Rovaniemen kaupungilla koulupalvelukeskuksessa. Suuri osa projekteista oli kuitenkin jo päätetty uutena vuotena, joten suht hiljainen kuukausi oli edessä. Siinä sivussa alkoi jo keikatkin pyöriä; Rovaniemellä oli pari eri seminaaria joissa esiinnyin sekä Sinettä Hallin harjannostajaiset. Noiden lisäksi kävin myös Kuusamossa Osuuspankin kekkereissä viihdyttämässä.

Maaliskuun alku meni hakkeroituja nettisivuja palautellessa. Opin taas kantapään kautta, että varmuuskopiot kannattaa ottaa myös verkkosivuista ja opin että käyttäjätunnukseksi ei kannata jättää vakio ”Admin”:ia, olipa salasana kuinka turvallinen tahansa. Muuten maaliskuu oli kaikkien aikojen vilkkain lähes 20:llä keikalla. Tuohon määrään mahtui useamman päivän minikiertua Kittilässä, muuan koulukeikka Koillis-Lapissa sekä muun muassa perinteeksi muodostunut Rovaniemen Lakkapään rakentajamessuilla esiintyminen. Maaliskuun fiilistä madalsi pitkäaikaisen kanineitini Matamin pois nukkuminen 5,5vuoden iässä 🙁

Huhtikuun alun pidin lomaa, koska etsin itselleni uutta asuntoa ja kuun puolivälin jälkeen muutinkin isompaan asuntoon. Huhti-toukokuun vaihteessa alkoikin sitten melkoinen säpinä, joka kestikin toukokuun lopulle. Keikkoja oli reilusta ja tuli käytyä muun muassa Kilpisjärvellä ja Norjassa keikkailemassa. Nyt voikin rehellisesti sanoa että on esiintynyt koko Suomen alueella pohjoisesta etelään ja idästä länteen 🙂 Toukokuussa myös tietokoneeni kovalevy sanoi työsuhteensa irti, mutta onneksi varmuuskopiot löytyi nyt muutaman viikon takaa ja mitään isompaa vahinkoa ei päässyt tapahtumaan. Kuitenkin tietokoneelta löytyy valtava määrä työn alla olevaa materiaalia, käsikirjoituksia, temppuideoita sekä kaikki kaupalliset asiat kuten kuitit, sopimukset, laskut jne.

Kesäkuu oli perinteiseen malliin suhteellisen hiljainen ja keikkoja oli vain muutama. Heinäkuuhun mahtui lukuisia kesätapahtumia Kittilästä Kuusamoon sekä luonnollisesti lukuisia hääkeikkoja muun muassa Oulussa, Kajaanissa, Jyväskylässä ja Rovaniemellä. Vapaata viikonloppua ei näkynyt ja useammalle viikonlopulle olisi etenkin häiden kohdalta riittänyt enemmänkin kysyntää. Mutta perinteiseen malliin suuri osa noista päivistä oli varattu jo kevään aikana, joten todella monelle viimehetken kyselijälle piti myydä ”ei oota” 🙁

Elokuun alku meni Kouvolan taikapäiville osallistuessa ja ystävän 30v juhlia viettäessä etelässä. Taikapäivät on ehdottomasti vuoden kohokohta etenkin näin syrjässä asuvalle taikurille. Pääsee näkemään kolleegoita kunnolla ja tapaamaan ystäviä. Seuraavat taikapäivät järjestetään jo pääsiäisenä 2013 Kouvolassa. Loppukuu meni kotoisasti Rovaniemellä keikkaillessa muun muassa RockFutiksen SM kisoissa, Pohjolan vakuutuspuolen yritystilaisuudessa sekä yksityisissä juhlissa.

Syyskuulla alkoi pikkujoulumarkkinointi, muutama sukujuhla, keikkasetin ankara hiominen ja uuden promovideon editoiminen. Video päätyi nettiin lokakuun aikana ja keikkasetti alkoi näyttää lopulta siltä, miltä olen sen aina halunnut näyttävän.

Lokakuusta eteenpäin alkoi jälleen vuoden ”sosiaalinen itsemurha osuus” eli viikonloput ja monet arki-illatkin kului ahkerasti keikoilla. Pikkujoulukausi rikkoi kaikki aiemmat ennätykseni ja pikkujoulukeikkoja kertyi marras-joulukuulle kolmisenkymmentä.  Kilometrejä kertyi auton mittariin parhaana/pahimpana viikkona noin 3000km kun kävin muun muassa Oulussa, Ivalossa ja Joensuussa muutaman päivän sisään. Marraskuu alussa sain myös vihdoinkin hankittua käyttööni ”näkymättömän kaukosäätimen” joka mahdollisti musiikin käyttämisen esityksissäni vielä aikaisempaa laajemmin. Ehdottomasti paras ikinä tekemistäni hankinnoista. Sääli vain että kannettava oma äänentoistoni sanoi työsuhteensa irti marraskuun puolivälissä ja on muuten tätä kirjoittaessa edelleen huollossa. Järjestelmä oli vikojen ensimmäistä kertaa ilmaantuessa alle vuoden ikäinen ja myyjän mukaan ei minkään sortin takuiden piirissä enää. Tästä johtuen älkää missään nimessä sijoittako Monacor TXA-620CD aktiivikaijuttimeen. 1000e Laitteelta odottaisi parempaa kestoa.

Kaiken kaikkiaan keikkamäärä vuodelle 2012 jäi hieman viimevuotta alhaisemmaksi noin 60-70 keikan välimaastoon. Taloudellisesti vuosi oli kuitenkin selkeästi parempi kuin koskaan ennen, sillä tein lähes yksinomaan isompia yrityskeikkoja, asiakastilaisuuksia ja seminaareja. Yliopistosta valmistumisesta tulee nyt 3,5 ja taikurina olen elättänyt itseni täysipäiväisesti jo reilu viisi vuotta.

Tuleva vuosi näyttää lupaavalta. Tammikuulle on jo ollut puolikymmentä keikkaa ja helmikuullekin on ensimmäiset varattuina. Alustavan suunnitelman mukaan jossain vaiheessa kevättä olisi tarkoitus suunnata pariinkin otteeseen ulkomaille hieman lomailemaan. Matkakohteista toistaiseksi vain Berliini on aika lailla varma, mutta loput kohteet ovat vielä auki. Mielessä olisi ainakin Rooma, Orlando tai jälleen Las Vegasiin.