Tässä blogissa tiivistän lyhyesti vuoden 2013. Vuoteen mahtui yhtä ja toista.

Keikkakausi alkoi heti tammikuun alussa loppiaisena Levillä, jossa esiinnyin venäläisten joulujuhlissa. Lyhyt 15min esitys musiikilla ja lähitaikuutta lyhyellä venäjänkielen oppimäärällä. Esiinnyin aikanaan viisi vuotta putkeen sekä uutena vuotena, että loppiaisena venäläisryhmille. Keikat olivat yleensä aina todella vaikeita, olosuhteet hieman sitä sun tätä ja omalla heikolla venäjällä ja venäläisten olemattomalla englannilla kommunikointi oli aina sen verran haastavaa, että lopetin kyseiset keikat pari kolme vuotta sitten. Levin keikalla olin vielä kovassa kuumeessa, joten yhden keikan perusteella ei tullut hinkua palata noiden keikkojen pariin.

Sairastelin tammikuussa pari viikkoa putkeen, joten myös seuraavan keikan kävin pari päivää loppiaisen jälkeen heittämässä kovassa kuumeessa Pikku-Syötteellä nurmiseminaarissa. Siellä kuume ei menoa hidastanut, vaan tuli vedettyä yksi vuoden parhaista keikoista ja se itse asiassa näkyi syksyllä puolena tusinana keikkoja eripuolilla Suomea. Joku siis näki minut tuolla ja tilasi myöhemmin oman yrityksensä tilaisuuteen. Hyvä osoitus jälleen, että parasta markkinointia on tehdä hyviä keikkoja.

Tammikuun lopussa tervehdyin ja tammi-helmikuu kului muuten pääasiassa yksityistilaisuuksissa kuten häissä ja vuosipäivillä esiintyessä. Kävin tosin myös muutamia kertoja kokeilemassa stand-up komiikkaa open mic illoissa. Homma toimi myös klubeilla, mutta en silti haluaisi tehdä puhtaita stand-up keikkoja.

Maaliskuu meni taikureiden SM kisojen kisaohjelmaa viimeistellessä. Tein muun muassa parikymmentä pistokeikkaa ilmaiseksi Rovaniemellä yrityksissä ja kouluissa, joissa sain vetää 9,5min kisaesitykseni mahdollisimman monta kertaa läpi. Itse kilpailut olivat pääsiäisenä maaliskuun lopussa Kouvolan taikapäivien yhteydessä.

Huhtikuu ja toukokuun alku olivat keikkarintamalla hyviä ja tie vei akselilla Oulu, Rovaniemi, Kemi, Levi, Pyhätunturi. Keväällä myös aloin työstämään ahkerammin pääohjelman rinnalla mukana pyörinyttä kakkosohjelmaani, joka eteni suurin harppauksin ja valmistuikin syksyyn mennessä omaksi kiinteäksi kokonaisuudekseen. Muutamista ohjelman rutiineista kirjoittelin kesällä TÄÄLLÄ

Kesäkuussa lomailin Roomassa ja kirjoitin kokemuksistani TÄÄLLÄ. Roomasta paluun jälkeen alkoikin joka kesäinen hää- ja kesätapahtumakausi, eli joka viikonloppu syyskuun puoliväliin meni reissatessa kesätapahtumissa ja häissä. Tie vei muun muassa Ouluun, Kuusamoon, Pelloon, Haapavedelle, Kiuruvedelle, Turkuun, Vaasaan jne.

Syksyllä muutenkin alkoi kalenterissa selvästi havaita, että nimi on kantanut jo eteläänkin. Olen toki jo muutaman vuoden tasaisesti käynyt Etelä-Suomessa noin kerran kuukaudessa, mutta nyt tahti kiihtyi parhaillaan jopa viikoittaiseksi reissaamiseksi. Tutuiksi loppuvuoden aikana tuli muassa Espoo, Vantaa, Helsinki, Turku, Lahti, Vaasa, Kuopio, Raahe, Kokkola jne. Voimiahan nuo matkat vaativat ja paljon istumalihaksia, mutta silti hyvin palkitsevia keikkoja. Erityisesti etelän asiakkaiden palaute lämmitti kovasti, mutta pisti myös ajattelemaan. Lähes poikkeuksetta ihmiset tulevat juttelemaan esitysten jälkeen ja todella moni huomauttaa, että he ovat nähneet toki taikureita ennenkin, mutta olen kuulemma erilainen kuin muut. Kukaan ei kuitenkaan osaa tarkentaa tuota muuten kuin ”positiivisella tavalla erilainen”. Toki olen jo vuosia pyrkinyt tekemään kaikesta itseni näköistä, mutta silti tuo kuuleminen asiakkailta merkitsee minulle paljon.

Lokakuussa vedin ensimmäisen oman ”sooloni”, eli 90min taikaa ja stand-uppia illan. Tapahtumapaikkana oli entinen kotikunta Savukoskella ja tupa oli täynnä. Tunnelma sen verran loistava, että uusinta otetaan mahdollisesti jo nyt keväällä. Vastaavasti saman setin voisi myös viedä muualle tai sitä voisi esittää täällä Rovaniemelläkin, mutta olen joissain asioissa vain niin laiska, että jonkun pitäisi varmaan tarjota tilaa minulle, että tuo johtaisi mihinkään. Lokakuussa sain myös kunnian osallistua Espanjassa järjestettävään El Escorialin taikurikongressiin. Kokemuksia kongressista ja Madridista olen myös kirjoittanut TÄÄLLÄ

Espanjasta palatessa alkoi pikkujoulukausi, joka olikin melkoista hulabaloota. Parhaillaan keskiviikkona oli keikka Keski-Suomessa, torstai-perjantaina pari keikkaa pääkaupunkiseudulla ja lauantaina keikka Koillis-Lapissa Kemijärvellä. Kilometrejä kertyi äkkiä parissa vuorokaudessa reilut pari tuhatta. Näin jälkiviisaana voi ajatella, että ehkä nuokin päivät olisi voinut myydä hieman harkitummin samoille suunnille, sillä muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta pikkujoulukaudella kysyntää riittää aina tarjontaa enemmän.

Kaikin puolin vuosi oli loistava ja tahti on jatkunut myös kuluvana vuotena. Vaikka vuosi on vasta alussa niin kalenteri on ollut todella hyvin buukattuna ja tie on vienyt jo pitkin poikin Suomea. Pääsiäisen tietämillä pitäisi taas kokoontua suomalaisten taikureiden kanssa vaihtamaan ideoita, mahdollisesti loppukeväästä ja alkukesästä käydä hieman reissaamassa, Las Vegas vetäisi mm kovasti puoleensa. Heinäkuussa olisi taas Kouvolan taikapäivät ja syyskuussa taikureiden euroopan kongressi jonne osallistuminen tosin hieman ei enää ole kovin korkealla listallani. Kyseinen kongressi järjestetään välimerellä risteilyaluksella ja se nostaa kongressin hinnat naurettavan korkeaksi. Kongressi on myös vain kk ennen lokakuun Escorial kongressia joten saatan jättää euroopan kongressin suosiolla väliin ja käydä Espanjassa pitemmän reissun.