Uudet verkkosivut on vihdoinkin julkaistu, tosin jos luet tätä, niin oletettavasti huomasit sen. Tämä on ollut taas hieman ”ikuisuusprojekti” ja pariin otteeseen olen itsekin meinannut aloittaa päivittämisen, mutta aina on tullut jotain esteitä tai hidasteita. Loppuvuodesta 2022 päätin sitten ulkoistaa homman ja tammikuussa 2023 mainostoimisto Evigo teki nämä uudet sivut.

Blogi olisi tarkoitus herättää jälleen eloon ainakin jossakin muodossa. Artikkeleita tänne on jo kovalevyllä valmiina useampia, mutta en kovin rivakalla tahdilla tule niitä julkaisemaan. Päivityksen yhteydessä myös halusin tyhjentää palvelimeltani kaikki vanhat mediat, koska palvelintilani meinasi tulla täyteen ja tästä johtuen kaikkien aikaisempien blogiartikkeleiden kuvat ovat siis kadonneet. Tosin ennen päivitystä otin varmuuskopion mediakansiosta, joten jokainen kuva on kyllä tallessa. Ne pitää vaan käydä lataamassa takaisin palvelimelle. Tämä tulee viemään jonkin aikaa sillä näyttäisi siltä, että jokainen kuva pitää linkittää takaisin 106:een artikkeliin yksi kerralla. Tai sen mitä ohjelmistotekniikan parin vuoden opiskelulla html koodista ymmärrän, niin sivusto ei siis hae noita kuvia yhdestä tietystä kansiosta vaan tarkemmin latauspäivän mukaan. Jos ne olisi voinut vain pudottaa mediakansioon sellaisenaan, niin se olisikin ollut liian helppoa… Mutta tuleepahan samalla hieman siivottua noita kaikkein vanhimpia artikkeleita ja ehkä jopa päivitettyä niitä hieman.

Jos sivuilta tulee vastaan bugeja tai muuta niin laittakaa viestiä lomakkeen kautta. Korjaan kun ehdin… Uuden editorin käytön opettelu vie oman aikansa.

Terveisin

Juha-Matti Ristiharju