Koreassa tapahtuneen tilanteen innoittamana ajattelin kirjoittaa lyhyesti, miten taikuri juhlissa voi tehdä tilaisuudesta ikimuistoisen kokemuksen.

1) Aikataulujen venyminen voidaan piilottaa
Hääparin kuvaus kestää oletettua kauemmin? Keittiössä sattui viivästys? Ei hätää, taikuri voi viihdyttää vieraita pöydissä aikoina, johon ei alun perin ollut varattu muuta ohjelmaa. Näin vieraille jää vaikutelma, että tilaisuudessa oli viihdettä koko tilaisuuden ajan ja viivästystä ei edes huomata!

2) Taikuri ei ole sidottu paikkaan
Tilaisuus pidetään kesällä ulkona tai kesällä pidettävä tilaisuus siirretään yllättävän kaatosateen takia sisätiloihin. Ei hätää, lähitaikuutta esittävä taikuri on usein hyvin mukautuvainen ohjelmanumero ja siirtyy sään mukaan vieraiden mukana hyvin vaivattomasti paikasta toiseen. Lähitaikuutta tekevä taikuri ei myöskään tarvitse erikseen lavaa tai estradia.

3) Taikuus yhdistää ihmisiä
Mistä tahansa vieraat tulevatkin ja vaikka heillä ei olisi edes yhteistä kieltä, niin he ymmärtävät taikuutta. Taikuus on universaali kieli, joka ylittää kulttuurit ja kielimuurit tuoden ihmiset yhteen saman kokemuksen ääreen. Tämä on ymmärretty myös maailmalla, jossa Pohjois- ja Etelä-Korea kokoontuivat vasta saman pöydän ääreen ensimmäistä kertaa vuosikausiin. Viihdyttäjäksi tilaisuuteen oli valittu luonnollisesti taikuri!

4) Taikuus on joustavaa
Lähitaikuus on äärimmäisen joustavaa. Lähitaikuutta tekevän taikurin esitys voi olla lyhyt tai pitkä ja joustava taikuri pystyy hyvin pitämään taukoja virallisen ohjelman kuten puheiden aikana. Kun ohjelmassa ei ole mitään virallista, niin naurunpurskahdukset ja hämmästys täyttävät silti juhlatilan.

5) Henkilökohtaista, vuorovaikutteista ja erilaista!

Taikuus on harvoja viihteen muotoja joka tapahtuu jopa katsojien omissa käsissä. Kaikki ovat nähneet taikureita televisiossa, mutta silti harva on päässyt kokemaan miltä tuntuu, kun taikuus tapahtuu omissa käsissä! Vieraanne muistavat pitkään juuri teidän tilaisuutenne, jossa he kokivat jotain ainutlaatuista.

Lähitaikuus on harvoin käsikirjoitettua ja esitykset ovat myös täynnä vuorovaikutusta vieraidenne kanssa. Tämä antaa myös vieraille yhteisen puheenaiheen ja sopii erinomaisena jäänmurtajana toisille entuudestaan tuntemattomien vieraiden kesken.

Taikuus on hauskaa, vuorovaikutteista ja hämmästyttävää! Kuka ei haluaisi noita kaikkia kolmea vieraiden muistoihin tilaisuudestaan!